Här på denna blogg kommer vi att lägga debattinlägg, tips från er på klubbarna, referat m m som ej passar in på någon sida på vår ordinarie hemsida. Maila dina inlägg till cas.birca@telia.com

torsdag 28 juni 2012

Kommentar från "Anonym"

Till inlägget "Ridsporten 100 år" har det kommit en kommentar ang tävling. Eftersom inlägget hamnar aningen fel (inlägget ovan handlar inte om tävling...) har jag kopierat det nedan med Harriet Marténs (tävlingssektionens ordförande) svar på inlägget efteråt....

"Anonym":
Observera ur reglerna för Mountain Horse:

"Finalekipagen utses utan hänsyn till kategoritillhörighet."

Finalekipage utsågs alltså felaktigt för 2011 - man ska INTE utse en finalist per kategori utan de tre främsta på listan i Norrbotten (eller det antal finalisten som vi får skicka) - även om detta är 3 Bponnyer eller 2 D och en C...



Harriets svar:

Principiellt brukar vi inte kommentera anonyma insändare här på bloggen men eftersom en del felaktigheter ligger till grund för insändaren så har vi beslutat att kommentera den och att här informera om vad som gällde MHPC (Mountain Horse Pony Cup) år 2011.

Slutställningen efter sista omgången av 2011 års MHPC hade 2 ekipage (1 D- och 1 C-ponny) med 44p som delade på segern. Norrbotten hade rätt att skicka 3 ekipage till finalen som gick på Helsingborg FRK i samband med Ponny-SM vilket innebar att 3:e placerade ekipage med 22p också var uttagen, vilka var 4 stycken (2 D-ponny, 1 C-ponny och 1 B-ponny) likaplacerade men med olika stilpoäng! 

Efter samråd valde Tävlingssektionen det ekipage med högst stilpoäng (som var B-ponnyn!)

Bestämmelserna som fanns 2011 är tyvärr inte detsamma som vid årets MHPC gällande kategoritillhörighet, då det inte fanns någonting alls nämnt om hur uttagningarna skulle ske vid likaplaceringar! 2012 års bestämmelser är reviderade och omgjorda mycket pga att tidigare års formuleringar var alldeles för "luddiga".

Vi tycker det är tragiskt om någon anser att det inte gick rätt till vid uttagningen av vilka ekipage som skulle representera vårt distrikt vid finalen i MHPC 2011 och då speciellt när ingen av de tillfrågade hade möjlighet att åka ner den långa vägen till Skåne på senhösten.

I stället för att visa sitt missnöje på bloggar eller dylikt så hjälper Tävlingssektionens ledamöter och grenledarna mer än gärna till med att lösa problem eller funderingar samt ta emot konstruktiv kritik och synpunkter via telefon eller mail och alla våra adresser finns på hemsidan!

Mvh

Harriet Martén
Ordförande Tävlingssektionen
Norrbottens Ridsportförbund
Tel: 0923-501 07, 070-338 46 07
e-post: harriet@martenslantbruk.se 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar