Här på denna blogg kommer vi att lägga debattinlägg, tips från er på klubbarna, referat m m som ej passar in på någon sida på vår ordinarie hemsida. Maila dina inlägg till cas.birca@telia.com

måndag 8 mars 2010

Alla, någon och ingen...

Vart är ridskolor/ridklubbarna i vårt land på väg? Läser man hästsportnyheter så ser man nästan dagligen artiklar om ridklubbar som har ekonomiska problem....

Det har blivit (och inte bara inom hästsporten) svårare och svårare att få människor att lägga ner ideell tid. De flesta människor verkar leva efter devisen "what´s in it for me??" dvs får man inte SINA behov tillgodosedda omedelbart - då är man inte intresserad!

Vad man kanske inte tänker på är att denna "alla, någon och ingen" som skall göra/ordna saker i ens förening faktiskt består av fysiska personer som just DU! Skall man överlåta åt "alla andra" att ordna aktiviteter som DU kan "tjäna" på så finns det risk för att det till slut inte händer någonting alls!

Dagens ridsport bygger mycket på att det finns en ganska stor del ideellt engagemang! Vill vi verkligen till en verklighet där allt bygger på affärsmässiga grunder? Tror inte det! För det skulle nämligen innebära att alla vi som är hästintresserade skulle få räkna med att öppna börsen BETYDLIGT mera än vad vi är vana vid idag!

Dessutom kan faktiskt ett ideellt engagemang berika ens liv på mer än ett sätt - det kan nog många av oss som började vårt engagemang i ridsporten på 70-80talet då ideellt arbete ansågs som ganska självklart. Själv startade jag i Luleå RKs ungdomssektion som på den tiden var oerhört aktiv med bl.a stor "Hästens Dag" varje år. Så fort "dagen D" var avklarad så började planeringen inför nästa års evenemang!

Vill DU ha tävlingar, träningar mfl aktiviteter på din klubb? Ja, då får du kanske faktiskt se till att engagera dig oxå!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar